Україна має офіційне запевнення від Брюсселя, що продовження обмежень експорту агропродукції не буде

Політика у сфері торгівлі — це політика Європейського союзу, а не окремих країн, які не мають права ухвалювати односторонні заходи. Україна отримала запевнення від ЄС, що продовження обмежень поставок агроекспорту після 15 вересня не буде.

Про це сказала Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина, повідомляє Офіс віцепрем'єрки.

«Ми маємо офіційне запевнення від Брюсселя, що продовження не буде, хоча Польща наполягає на обмеженнях і після 15 вересня. З 5 червня, коли обмеження були продовжені, п’ять сусідів України отримали значну фінансову підтримку — субсидії для аграріїв, потроєння бюджетів на розвиток інфраструктури до кінця року», — сказала Ольга Стефанишіна.

Вона також зазначила, що Україна не піде на поступки в питаннях агроекспорту.

«При величезній повазі та вдячності до польського народу, чудових відносинах з польським урядом та громадянським суспільством Україна за жодних обставин не буде інструментом передвиборчої кампанії. Вибори там відбудуться у жовтні, і до цього часу деякі урядовці та політичні групи не гребують нічим у боротьбі за рейтинги. В цьому торговельному питанні не буде поступок з боку України. Ми не будемо називати чорне білим», — підкреслила Ольга Стефанішина.

Нагадаємо, ЄС працює над збільшенням пропускної спроможності коридорів солідарності.