ЄС працює над збільшенням пропускної спроможності коридорів солідарності

Єврокомісія збирається інтенсифікувати роботу спільної Координаційної групи, яка займається питаннями експорту українського продовольства«шляхами солідарності».

Про це у Брюсселі на брифінгу заявила речниця Єврокомісії з питань сільського господарства та торгівлі Міріам Гарсія Феррер, повідомляє «Укрінформ».

«Зустріч Платформи відбулася вчора, щоб знову обговорити, якими є можливості для збільшення спроможності «шляхів солідарності», якими є альтернативні шляхи та фінансові можливості для покращення транспортного сполучення. Ми будемо проводити (такі зустрічі — ред.) частіше до 15 вересня, щоб мати добрі результати, які забезпечать належну роботу цієї системи», — зазначила речниця.

Цього тижня робоча група Єврокомісії поїде до Румунії та оцінить можливість збільшення пропускної спроможності румунських портів до 4 млн т українського зерна на місяць.

Також Міріам Гарсія Феррер нагадала, що блокування експорту української агропродукції має бути припинене після 15 вересня, разом з цим триває транзит цих товарів як на інші європейські, так і на світові ринки.