Польська та українська залізниці планують розвивати вантажні перевезення

Підписання угоди про співробітництво
Підписання угоди про співробітництво

Польська та українська залізниці домовились про спільну роботу з розвитку, в тому числі вантажних залізничних перевезень між країнами для збільшення експортно-імпортного потенціалу. Відповідну угоду між польським оператором «Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna» (PKP S.A.) та АТ «Укрзалізниця» підписали 28 серпня.

Про це повідомила пресслужба УЗ.

«Сторони домовилися, що перевантаження вантажів у вагони іншої ширини колії або перестановка вагонів на візки іншої ширини колії здійснюється не лише приймаючим перевізником на прикордонній станції, що знаходиться на території його держави, але й, за умови погодження, такі операції можуть здійснюватися перевізником, який здає вантаж, на прикордонній станції, що знаходиться на його території», — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що обслуговування поїздів локомотивною тягою між прикордонними станціями для вантажного сполучення в обох напрямках буде здійснюватися локомотивами й локомотивними бригадами АТ «Укрзалізниця» та компанії PKP S.A. з дотриманням паритету 50/50.