Акціонери компанії Кернел хочуть протидіяти викупу акцій Веревським

Бізнесмен Павло Бойко закликає не допустити викупу Андрієм Веревським акцій компанії «Кернел» та прагне об’єднати інвесторів агрохолдингу для протидії.

Про це повідомляє Latifundist.com.

Зазначається, що теоретично Веревський може купити акції в 100 разів дешевше за їхню балансову вартість.

Павло Бойко з командою володіє більш ніж 2% акцій «Кернела». Він зазначає, що для запуску процедури делістингу Веревському треба мати 90% компанії. Наразі він викупив 82% акцій. Оскільки «Кернел» зареєстрований в Люксембурзі, то рада директорів може проводити делістинг без голосування акціонерів. Зараз питання по делістингу розглядається у Польщі.

«Акції почали знову рости в ціні, і тут наступна дія «Кернел». Вони показують, що можуть ще обвалити вартість акцій та зробити шахрайську додаткову емісію акцій. Але умови зробити такі, щоб практично ніхто не зміг прийняти в ній участь. Щоб самим викупити увесь або більшу частину додаткового випуску за безцінь, розмивши долю решти акціонерів», — пише Павло Бойко.

Він зазначив, що «Кернел» дав лише декілька днів на заведення коштів, багато хто не встигне перевести або акумулювати гроші.

«Вони дозволили це робити тільки кваліфікованим інвесторам. Зробили так, що менше 0,1% інвесторів зможе прийняти в цьому участь. І теоретично «Кернел» може купити акції в 100 разів дешевше їх балансової вартості», — додав бізнесмен.

Павло Бойко зазначив, що прагне обʼєднати інвесторів «Кернел» та планує подавати судові позови в європейських юрисдикціях.