В Одеських портах будуть перевіряти походження зерна перед завантаженням на судна та баржі — Одеська ОВА

Завантаження суден (барж) віднині відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до навантаження експортного товару.

Про це йдеться у повідомлені очільника Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, у такий спосіб Одеська обласна військова адміністрація посилює дисципліну, облік та звітність у сфері зовнішньоекономічної діяльності в умовах правового режиму воєнного стану.

Новий механізм контролю за експортною продукцією відпрацьований впродовж місяця Одеською митницею, Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області.

«У період воєнного стану кожен з нас має робити свій вклад у Перемогу, наразі наша економіка потребує підтримки, а детінізація експорту продукції дозволить наповнювати бюджети податками. На умовах партнерства, у форматі win-win, у легального бізнесу була і залишається можливість приєднатися до відкритого меморандуму про співпрацю між Одеською обласною державною (військовою) адміністрацією, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання»,— говориться в повідомлені. 

До меморандуму вже приєдналися 26 компаній.

Наразі здійснюється процес напрацювання конструктивних змін до згаданого наказу, з метою усунення обтяжень, які виникають для «білих» експортерів, зокрема, робота триває з профільними Асоціаціями.