Цієї ночі від обстрілів постраждали зерносховища на Одещині (ОНОВЛЕНО)

Вночі армія РФ атакувала Одещину ударними безпілотниками зі східного узбережжя Азовського моря. Силами протиповітряної оборони знищено дев'ять дронів типу Shahed-136/131, однак є влучання, зокрема в зерносовища.

Про це повідомили в ОК «Південь».

«Пошкоджено зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс в Подунав'ї. В складських приміщеннях сталась пожежа. Вогнеборці продовжують роботу. Серед цивільного населення постраждалих нема»,— говориться в повідомленні.

Голова Одеської ОДА Олег Кіпер зазначив, що «влучання по виробничо-перевантажувальних комплексах, де спалахнула пожежа, загальною площею 700м2. Станом на 6 ранку вогонь локалізовано». 

За інформацією міністра інфраструктури, атаки зазнав порт Ізмаїл. Знищено 13 тис тонн зерна.

Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура.

Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії.

«Росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту. Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 тис тонн знищеного там зерна. Сьогодні вже 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищенно 270 тис тонн зерна»,— повідомляє Олександр Кубраков.