Аграрій втратив половину вартості зерна через контракт з Агропросперіс

Керівник ПП «Юхимівське» Олександр Кічмаренко в березні 2023 року підписав контракт на продаж 1200 т пшениці 3 класу із «Агропросперіс». Гроші за збіжжя аграрій так і не отримав, а зерно зміг повернути лише через 6 місяців зі значними зусиллями та збитками.

Про це фермер розповів сайту Kurkul.com.

«За умовами контракту ми мали доставити зерно у ТІС «Південний». Ми заплатили компанії і їхніми вантажівками доставили збіжжя до порту. Розрахунок мав бути вже після завантаження зерна на судно»,— розповів фермер.

Протягом чотирьох місяців Олександр чекав кошти за зерно. Але у червні до нього зателефонували працівники «Агропросперіс» і повідомили, що не можуть виконати контракт, тому визнають його дефолт-контрактом. 

«Востаннє ми пропонували переведення контракту у гривні й просто продати пшеницю у будь-який приймальний пункт в Одеській обл. Ми готові були підписати будь-яку додаткову угоду, при цьому розуміли, що можемо втратити в прибутку, оскільки війна і ситуація нестабільна. Тому просто хотіли якомога швидше продати зерно. Але нас запевнили, що все буде добре»,— пригадує Олександр Кічмаренко.

На початку липня до фермера знову зателефонував менеджер «Агропросперіс» з повідомленням:

«До 7 серпня вам потрібно забрати своє зерно. А ні — то будете самостійно оплачувати збереження зерна у ТІС «Південний». На той час вже було зрозуміло, що «зернова угода» зупиниться.

Фермер намагався забрати зерно, відправляв вантажівки, але завантажували тільки частину.

«Кожен день я телефонував у всі можливі ланки компанії. Мені казали: «відправляйте машини на завантажування». А коли транспорт доїжджав, то завантажували від сили 2-3 машини»,— розповів фермер.

Коли додзвонився в порт — там сказали, надають квоту у 80 вантажівок на день для «Агропросперіс». А вже компанія розподіляє, які машини завантажувати. Наше зерно рахувалось «за ними». Але компанія вирішила спершу вивезти власне зерно, кинувши всіх фермерів напризволяще. 

Наразі фермер намагається забрати останні 200 т своєї пшениці. Попри попередню вдалу співпрацю, він більше не хоче працювати з «Агропросперіс» і застерігає всіх фермерів.

«Зараз у нас на завантаження в ТІС «Південний» вже другу добу стоїть 5 машин. Їх не вантажать —  порт відмовляється, пояснюючи це тим, що з ними не розрахувався «Агропросперіс». Замкнуте коло, а у нас вже третій контракт зривається», — востаннє прокоментував Олександр Кічмаренко.

Читати подробиці: Зерно у заручниках — фермеру треба заплатити, щоб повернути свій урожай