На Рівненщині збудують новий елеватор за грантові кошти USAID

Керівник групи з розвитку продуктивності та доступу до ринків програми USAID Владислав Карпенко в центрі
Джерело фото: Elevatorist.com

За програмою субгрантової підтримки USAID профінансує будівництво та модернізацію 15 елеваторів. Один з них будується в Рівненській області.

Про це повідомив керівник групи з розвитку продуктивності та доступу до ринків програми USAID Владислав Карпенко на конференції «Харчова індустрія».

«Минулого і цього року йде величезна підтримка дрібних виробників, яку спрямовуємо на забезпечення насінням, добривами, а також на збереження зерна. Тому ми впроваджували програму по підтримці елеваторних потужностей. Результатом є 15 відібраних елеваторів, з 4 елеваторами вже підписані угоди, 11 — на стадії підписання», — сказав Владислав Карпенко.

Один з проєктів — будівництво елеватора потужністю 45 тис. т одночасного зберігання на Рівненщині, на який надають грант в розмірі 60% від вартості будівництва.

Владислав Карпенко зазначив, що ця програма вже закінчилася.

«Наступне, що ми запустили, — це програма підтримки переробних потужностей. Вона вже діє декілька місяців, сьогодні відібрано 10 компаній, з якими підписуємо субгрантові угоди. Загалом ми будемо підтримувати до 20 таких компаній», — зазначив Владислав Карпенко.

Олена Гайдук, Elevatorist.com