Вартість внутрішньої логістики та перевалки через західні кордони не вигідна для українського експорту зерна — трейдер

Кирило Злочевський, генеральний директор «Біоенерджі-Вінниця»
Джерело фото: Latifundist.com

Логістика в $100 на тонні через західні сухопутні кордони — це дорого, враховуючи те, що ціна українського зерна у Європі достатньо низька. Тому експортувати цими шляхами не вигідно.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com говорить генеральний директор «Біоенерджі-Вінниця» Кирило Злочевський.

«У європейців хороший врожай. Наше зерно не потрібне в Європі в таких кількостях. Не обов'язково вводити обмеження на кордоні, ринок себе регулює, достатньо запропонувати низькі ціни. Якщо взяти собівартість кукурудзи чи пшениці в Україні, відняти логістику, то стає зрозуміло, що західний кордон не рахується. Єдине, що на сьогодні економічно доцільне до експорту — культури з високою собівартістю, в яких доля логістики менш значна, такі як ріпак чи соняшник», — говорить Кирило Злочевський.

Він зізнався, що компанія від самого початку не розглядала розглядали інвестиції в перевантажувальні комплекси на західному кордоні, бо було розуміння, що ажіотажний попит на західному кордоні рано чи пізно закінчиться.

«Ми отримували пропозиції виступити партнером в сухі порти. Я розумію, що багато з їх власників хочуть відбити інвестицію за рік-два. Але сумніваюсь в цій перспективі, — зазначає керівник. — Окрім того, ми розглядали можливість інвестицій в річний флот. Але така інвестиція окупається декілька років, а ситуація стрімко змінюється. Наприклад, ти володієш баржею, сьогодні нею оперуєш в Ізмаїлі, а завтра маєш переключитися на західний кордон, чи морські порти, а баржі і далі мають продовжують працювати. Тому в довгостроковій перспективі синергія з торгівлею не очевидна».