У напрямку Ізмаїла зросла черга вагонів-зерновозів

У напрямку порту Ізмаїл рухалося 2534 вагони із зерновими вантажами станом на 24 липня. За період з 19 по 24 липня черга зросла на 274 одиниць (або 12%).

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

За попередню добу вивантаження в порту становило 64 вагони із зерном. Середньодобове вивантаження за червень — 103 вагони зі зерном.

«Ситуація в порту Ізмаїл залишається складною через значне накопичення вагонів. Навантаження в напрямку порту планується з урахуванням переробної спроможності отримувачів/операторів, але через погодні умови оператори вивантажують значно менше від запланованого обсягу. Загалом в напрямку порту Ізмаїл рухається приблизно 7,4 тис. вагонів із вантажем різної номенклатури», — наголошує представник УЗ.

Водночас накопичення у напрямку портів Великої Одеси станом на 24 липня скоротилося до 109 вагонів зі збіжжям. При зазначених обсягах вивантаження, час очікування вивантаження (черга) складає при поточному темпі вивантаження 110 ваг/доба. Загальний час очикування — 1 доба (109/110).

«Робота «зернового коридору» в портах Великої Одеси фактично зупинена. Країна-агресорка вийшла із «зернової угоди» та останні тиждень завдає ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одеси, Чорноморська, Миколаєва, Очакова. Значні пошкодження отримали декілька портових терміналів»,— нагадав Валерій Ткачов.