Кернел через затримки інспекцій суден витратив додаткові $57 млн

Через затримки та саботаж інспекцій суден в СКЦ, компанія «Кернел» додатково витратив $57 млн. За словами СЕО «Кернел» Євгена Осипова, компанії це обходиться приблизно в $5 млн на місяць.

Про це повідомляє Bloomberg.

В умовах значного уповільнення роботи Зернового коридору компанії змушені шукати альтернативні річкові та наземні маршрути, які є більш дорогими, зазначили в агрохолдингу.

«Хто страждає найбільше? Українські фермери, які працюють у надзвичайно складних умовах. Їх маржа і прибутковість продовжують знижуватися», — зазначив Євген Осипов.

З моменту підписання Зернової угоди «Кернел» з одеських портів відвантажив майже 3,3 млн тонн зерна, що становить близько 10% від загального обсягу експорту країни в рамках угоди.

«З вересня по березень компанія відвантажила 80% своєї соняшникової олії з чорноморських портів в Одеській області, але з квітня ця частка знизилася до 44%, що призвело до зростання витрат», — інформує видання.

Нагадаємо, в «Кернел» заявили про те, що готові брати участь в експорті зерна через порти Великої Одеси без дії Зернової угоди, оскільки альтернативи морському шляху експорту фактично немає.