УДП почне перевезення власним флотом агропродукції з європейських портів Дунаю до Констанци

УДП починає співпрацю з найбільшими світовими зернотрейдерами та почне власним флотом доставляти агропродукцію з дунайських портів європейських країн до румунського порту Констанца.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Наразі обговорюються обсяги, терміни та інші умови співпраці, але ми впевнені в успіху цього проєкту», — сказав заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах.

Він додав, що каравани суден будуть завантажені на шляху в обидві сторони, що значно збільшує рентабельність перевезень. Для того, щоб не зменшувати пропозицію фрахту на Нижньому Дунаї, УДП планує поступово збільшити кількість флоту в роботі.

«У червні запрацювала друга виробнича ділянка на Базі технічного обслуговування флоту (БТОФ). В результаті за місяць ми відремонтували 61 баржу. Це рекордний показник. Мінімізована черга на ремонт — кількість суден в роботі збільшується — ми робимо все, щоб задовільнити попит українських аграріїв на перевезення. Проте, мушу визнати, що ставки фрахту поступово повертаються на рівень осені минулого року. Це об’єктивний процес, ми очікуємо продовження зростання ставок», — зазначив Владислав Бєлах.

Нагадаємо, у новому сезоні через Констанцу може бути експортовано до 27 млн тонн українських зернових та олійних культур.