Назвали три кроки для збільшення експорту агропродукції Дунаєм на 1 млн т

Сьогодні порти Дунаю в декілька разів перевищили свою максимальну спроможність. Щоб вони розвивались, потрібно провести комплекс заходів, пов'язаних із річкою, автошляхами та залізниею.

Про це під час під час «Зернового клубу УЗА» сказав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

За його словами, у всіх напрямках вже ведеться певна робота.

«Стосовно води, нам потрібно вирішити три основних речі. Перша — це подальший розвиток гирла Бистре, — це український канал до Чорного моря. Необхідно забезпечити такі ж параметри цього каналу, який має румунський канал Суліна. Але для цього необхідно погодження з Румунією в рамках конвенції ESPO, до якої приєдналася Україна. Нас підтримує у цьому Європейська комісія. Зараз ми очікуємо, коли повноцінно запрацює новий уряд у Румунії, і плануємо обговорення цього питання»,— розповів Юрій Васьков.

Друге питання, на яке він акцентував увагу, — необхідність організувати цілодобове судоходство румунського каналу Суліна, адже кількість суден зараз така, що вона повністю завантажує і Суліну, і гирло Бистре.

Третє питання — це організація рейдових перевалок в румунських територіальних водах, щоб збільшити експортну можливість Дунаю.

«Якщо зараз Україна через порти Дунаю перевалює 2,2-2,3  млн т — це у нас фактична експортна можливість по агропродукцій, загальних вантажів більше — то після виконання названих трьох кроків, перевалка агровантажів становитиме майже 3,5 мільйона тонн на місяць», — говорить Юрій Васьков.