УДП проведе тендери на доставку зерна баржами до Румунії і Болгарії

ПрАТ «Українське дунайське пароплавство» (УДП) 29 червня проведе тендери на перевезення агропродукції баржами з українських портів на Дунаї до морських портів у Румунії або Болгарії у липні.

Про це повідомив в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

Тендери пройдуть за системою «англійського аукціону».

«Повертається ажіотажний попит на перевезення агропродукції з українських дунайських портів до Констанци. Деякі приватні судновласники вже почали стрімко підвищувати ставки річкового фрахту. УДП завжди було прихильником прогнозованого, але ринкового та прозорого механізму формування тарифів. З огляду на дуже високу кількість заявок від клієнтів, послуги по перевезенню агропродукції на липень виставляємо на тендер”, — написав Дмитро Москаленко.

29 червня заплановано реалізувати шість лотів із обсягом перевезення в кожному до 1,5 тис. т. Стартова ціна за кожним лотом — 1,498 млн грн.

Згідно з умовами тендеру, перевезення зернових вантажів будуть здійснюватися за маршрутом: порт Ізмаїл (Україна) або порт Рені (Україна) — порт Констанца (Румунія) або порт Сілістра (Болгарія) або порт Русе (Болгарія) у складі баржо-буксирного каравану силами перевізника.

Нагадаємо, в Румунії обдумують обмеження доступу до Констанци для українського зерна.