УДП оновить та розширить флот за допомогою приватних інвестицій

Українське Дунайське пароплавство і Міжнародна фінансова корпорація IFC підписали Угоду щодо мобілізації приватних інвестицій для модернізації та розширення флоту УДП.

Домовленості підписали в рамках Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2023) в Лондоні, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Оновлення флоту Українського Дунайського пароплавства дозволить розширити можливості логістичної екосистеми Дунаю. Міжнародна фінансова корпорація також сприятиме впровадженню європейських стандартів корпоративної політики, комплаєнсу та фінансової прозорості», — зазначили в пресслужбі.

Для довідки: Українське Дунайське пароплавство (УДП) після повномасштабного вторгнення росії перебудувало бізнес-модель, запустило нові напрямки діяльності, реалізувало низку інвестиційних проєктів, розпочало будівництво та модернізацію флоту. Вперше УДП отримало прибуток від діяльності, в результаті чого в 2022 році держбюджет отримав рекордні дивіденди понад 146 млн грн. 

Нагадаємо, УДП пропонує аграріям комплексну логістичну послугу в Кілії та Констанці — Москаленко.