Закупівельні ціні в Україні в депресивному стані — Barva Invest

Український морський експорт стагнує, попит з боку кордону обмежений, а ціни на біржах перестали рости — все це тримає попит та закупівельні ціни в депресивному стані.

Про це повідомляє у своєму телеграм-каналі Barva Invest.

Така ситуація стосується як пшениці, так і кукрудзи. Що ж стосується світових ринків, то липневий контракт пшениці на Чикаго (ZWN3) — 6.16 $/бу (-0.11 $/бу)

Вересневий контракт пшениці на Euronext (EBMN3) — 228.00 €/т  (-2.25 €/т)

DAP-Port Дунай (11,5%) — 173 $/т.

«Ціни на пшеницю в світі продовжили падіння другий день поспіль та знаходяться в середині діапазону низхідного тренду. Учасники ринку дедалі звертають увагу на погодні проблеми в Північній півкулі — дощів багато де не вистачає і зараз як раз дуже важливий період, що може сильно зрізати фінальну врожайність. Але погодні моделі показують, що ситуація частково покращиться, тож і цінова реакція відповідна», аналізують в Barva Invest.

На кукурудзу грудневий контракт на Чикаго (ZCZ3) — 5.30 $/бу (-0.11 $/бу)

Листопадовий контракт кукурудзи на Euronext (EMAХ3) — 222.25 €/т (-2.25 €/т)

DAP-Рort Дунай 167 $/т, DAP-Рort Pnmx 160 $/mt

«Типовий період «погодного ринку», де учасники ринку дивляться за оновленнями погодних моделей в режимі реального часу. В центрі уваги США, де раніше сформовані посушливі погодні умови поступово мають покращуватись. Вчора кожне оновлення мап обіцяло все більші опади на все більшій площі. Реакція на біржах відповідна — тиск на ціни»,— пишуть аналітики.

Нагадуємо, що завтра о 19:00 вийде червневий звіт USDA WASDE — в учасників ринку буде трохи понад 2 години, щоб зреагувати та підкоригувати свою торгову позицію перед вихідними. Тож імовірно побачимо велику волатильність.