Укрзалізниця планує стати повноцінним перевізником в ЄС

«Укрзалізниця» стане в Європі експедитором, потім оператором рухомого складу, потім, заведе свої локомотиви і стане повноцінним перевізником в Європі.

Про це на конференції Grain Ukraine-2023 сказав заступник директора Департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

«Також для розвитку контейнерних перевезень ми запропонували нову послугу — інтермодальний поїзд. Якщо у вас є потреба регулярно відправляти контейнерний потяг, то ми зобов'язуємось по жорсткому графіку його доставити за фіксованою ціною. Це дуже буде вам цікаво. Не потрібно чекати черги, ви на інтермодальному поїзді, сплатили туди і в зворотному напрямку перевезення, і ми вас веземо»,— пояснив Валерій Ткачов.

За його словами, також УЗ тестує контейнерні перевезення, коли вантажівка без тягача ставиться на платформу і перевозиться.

«Укрзалізниця» планує йти в експедиторську послугу. Тобто для аграріїв ми запропонуємо не лише вагони або перевезення, а комплексний підхід — з точки А перевезти ваш вантаж за фіксованою ціною в узгодженні терміни. На цю тему ми вже почали спілкуватися з крупними відправниками зерна. Ми їм запропонували перелік послуг, з кожним з них будемо заключати договір і перевозити їхні вантажі. Такі перевезення будуть заплановані наперед — на місяць чи два. Будь ласка, звертайтесь, ми будемо раді вам»,— сказав представник УЗ.