В Україні збитки від війни малих сільгоспвиробників перевищують $3,85 млрд

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FАО) оцінила сукупні збитки та втрати від війни малих виробників продукції рослинництва та тваринництва в Україні вище $3,85 млрд. Такі цифри отримали в результаті опитування майже 2 тис. респондентів.

Про це пише «АПК-Інформ».  

Дослідження показало майже 8% зменшення загальної кількості дрібних виробників, з яких 1% — це виробники продукції тваринництва, які припинили виробництво невеликих обсягів продукції рослинництва, а інші майже 7% — виробники продукції рослинництва, які повністю припинили своє виробництво.

«Загальна сума збитків і втрат для українських сільськогосподарських підприємств, що обробляють до 250 га, оцінюється в 3,85 млрд у секторах рослинництва і тваринництва.  Приблизно 12% малих підприємств повідомили, що частина їхніх земель потенційно забруднена нерозірваними боєприпасами. Найбільше постраждали прифронтові області, де про це повідомили 32% респондентів»,— зазначили у FАО.

Майже 90% малих виробників продукції рослинництва повідомили про зниження доходів, причому понад 70% з них зафіксували значне або різке зниження (на понад 25%).