Кернел завершує будівництво найбільшого маслопереробного заводу на Хмельниччині — Осипов

Компанія «Кернел» зараз завершує будівництво найбільшого маслопереробного заводу на Хмельниччині. Його запуск планується на початок наступного календарного року.

Про це на форумі Grain Ukraine 2023 розповів член ради директорів, генеральний директор агрохолдингу «Кернел» Євген Осипов.

За його словами, завод матиме можливість переробляти один мільйон тонн соняшника на рік.

«Ми вважаємо, що Україна і в подальшому буде лідером з виробництва соняшника. З іншого боку ми розуміємо, що об'єми виробництва в країні дещо будуть йти вниз стосовно зернових культур, тому що можливості експорту досить важкі зараз»,— сказав Євген Осипов.

Він зазначив, у компанії розуміють, все, що пов'язано з внутрішньою логістикою, не буде вже мати такого великого навантаження в найближчі два-три роки, але зовнішня логістика буде і в подальшому досить важка, з умовою того, що є це «вузьке горлишко» через зерновий коридор.

«Тому наше завдання — нарощувати переробку всередині країни на продукти з доданою вартістю, забезпечувати максимально ефективну логістику для наших партнерів для експорту їх продукції і з вірою в Україну будувати зараз своє майбутнє»,— підкреслив Євген Осипов.