В Панамському каналі через посуху вводять обмеження на судноплавство

Адміністрація Панамського каналу продовжує вводити обмеження на максимальну завантаженість суден через сильну посуху. З 24 травня суднам, що проходять Панамським каналом, доведеться зменшити осадку іперевозити меншу кількість вантажів.

Про це з пісиланням на Bloomberg пише USM.

«Починаючи з 24 травня судна Neo-Panamax, що проходять каналом, мають зменшити осадку до 13,56 м, повідомив прессекретар Адміністрації Панамського каналу Октавіо Коліндрес. Вже 30 травня максимальну осадку суден планують зменшити до 13,41 м. Хоча це здається незначною зміною, обмеження може призвести до зменшення кількості вантажів на деяких контейнеровозах на 40%», — йдеться у повідомленні.

Через обмеження океанські перевізники значно збільшують плату за транспортування контейнерів через канал. Крім того, принаймні чотири океанські перевізники оголосили про обмеження ваги або запровадили плату за перевезення (від $300 до $500 за контейнер) з 1 червня. Зазначимо, що серед суден, які проходили Панамським каналом у квітні, контейнеровози склали 45% флоту.

Видання інформує, що з лютого по квітень кількість опадів у районі Панамського каналу та озер, які його живлять, становила менше ніж 50% від норми. Очікується, що рівень води в озері Гатун, найбільшому з двох озер, що живлять канал, досягне історичного мінімуму до липня.