УЗ планує розвивати інтермодальне сполучення з країнами Європи

АТ «Укрзалізниця» підписала меморандум про співробітництво з німецькою логістичною компанією Global asset and logistics company (VTG GmbH). Йдеться про розвиток інтермодального сполучення між Україною та Європою.

Це відбулося рамках міжнародної виставки Transport logistic 2023 у Мюнхені, повідомляє пресслужба УЗ.

Як зазначив директор з комерційної роботи і логістики АТ «Укрзалізниця» Тимофій Мураховський, інтермодальні перевезення мають низку переваг для клієнтів: ритмічність, прогнозований час і вартість перевезень. Вони дозволяють інтегрувати залізничні перевезення з території України в європейський простір.

«Нагадаємо, що на початку 2023 року «Укрзалізниця» запровадила інтермодальний сервіс, який об’єднує перевезення контейнерних, контрейлерних поїздів та поїздів комбінованого транспорту на базі рухомого складу філії «Центр транспортного сервісу «Ліски». Розглядається можливість організації таких перевезень до Польщі, Румунії, Австрії та Туреччини», — зазначили в УЗ.д

Про спільні зусилля для розвитку залізничних перевезень у Європі йшлося також і під час зустрічей делегації Укрзалізниці з представниками PKP Cargo, EP Logistics та Словенськими залізницями.