У Черкасах ввели в експлуатацію елеватор, побудований без дозвільних документів

Інспектор Державної інспекції архітектури та містобудування ввів у експлуатацію елеватор, побудований без дозвільних документів в Черкасах у 2021 році. Об'єкт побудували під виглядом реконструкції.

Про це повідомляє місцеве видання.

Зазначається, що одеська компанія «Агрофірма «Сила землі» протягом кількох років не могла отримати дозвіл, та все ж почала будувати елеватор наприкінці 2020 року в районі вантажного річкового порту. 

«Втім цю ідею (будівництво елеватора — прим. ред.) не підтримували обранці, активісти й громада, які побоювалися руйнування дорожньої інфраструктури внаслідок інтенсивного руху вантажного транспорту, а також можливої шкоди екології через діяльність підприємства. Та все ж цей об’єкт був збудований. На папері це мало вигляд реконструкції, а по факту — нове будівництво, дозвільних документів на яке ніхто не видавав», — йдеться в публікації.

Зазначається, що за фактом ймовірної самовільної забудови у 2021 році прокуратура порушила кримінальну справу. Місцева влада направляла листи та звернення до відповідних органів з метою недопущення легалізації будівництва.

Власник елеватора неодноразово звертався до ДАБІ протягом 2021 року для введення в експлуатацію об'єкта, але отримував відмови. Реєстрацію все ж здійснили 21 лютого 2022 року. Відповідна інформація міститься у реєстрі дозвільних документів на будівництво, який відкрили для публічного доступу місяць тому.

«Агрофірма «Сила землі» заперечує незаконне будівництво і стверджує, що все відбувалося в рамках закону. 

Нагадаємо, у Закарпатській області побудують сухий порт на вузькоколійці колишнього елеватора.