Кернел побудує новий зерновий термінал на Дунаї

«Кернел» планує до кінця 2023 року побудувати новий перевантажувальний термінал «Девелопмент Рені Термінал» у порту Рені на Дунаї, і збільшити обсяги експорту вантажів до 600 тис. тонн на рік. Термінал збудують на ділянці, яку арендували на 49 років. 

Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Для реалізації проєкту з нуля планується залучити близько $10 млн власних коштів. Розглядаються також варіанти співпраці»,— сказала керівник департаменту комунікацій, PR і GR «Кернела» Катерина Співакова.

Обсяг переробки зерна має становити близько 60 тисяч тонн на місяць. Підприємство буде здатне приймати 2 тисячі тонн зернових вантажів на добу та одночасно зберігати близько 7,7 тис. тонн. 

Потужність відвантаження зерна чи шроту на річковий транспорт становитиме до 8 тис. тонн на добу, соняшникової олії — до 4 тис. тонн на добу. Фронт одночасного завантаження буде розрахований на два річкові судна.

Водночас Співакова нагадала, що в 2022 році «Кернел» придбав і в екстреному режимі запустив у ренійському порту термінал «Дунай Пром Агро».

Нагадаємо, у Ренійському порту з’явиться нова компанія, що планує збільшити довоєнні показники перевалки порту в 10 разів