Механізм транзиту агропродукції через Польщу повністю ще не відрегулювали

Ситуація із транзитними перевезеннями аграрних вантажів з України територією Польщі остаточно не врегульована.

Про це йшлося під час зустрічі представників «Укрзалізниці» та польських перевізників 27 квітня, передає Rail.insider.

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов розповів, що в транзиті аграрної продукції через Польщу є проблеми. Зокрема, PKP Cargo не приймає зерновози колії 1520 мм та піввагони євроколії із зерновими.

Представник PKP Cargo Станіслав Войтович наголосив на тому, що наразі триває уточнення усіх подробиць з митними органами держави щодо транзитних перевезень агропродукції з нашої країни. Він висловив сподівання на те, що завтра (28 квітня) PKP Cargo зможе проінформувати «Укрзалізницю» про деталі здійснення таких перевезень, а також запевнив, що перевізник готовий забирати вагони з українським збіжжям.

Не має остаточної інформації від прикордонних і митних органів й інший польський перевізник — PKP LHS. Водночас, як розповів представник компанії Збігнев Рушняк, PKP LHS уже прийняла перші потяги із зерновими в напрямку порту Щецин.

Окрім того, представник Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці під час наради зауважив, що чекає від польських перевізників роз’яснень щодо кріплення накриття для піввагонів, у яких транспортують зерно.