Шляхами солідарності з України експортовано понад 32 млн тонн зернових і олійних

Завдяки спільним зусиллям ЄС і сусідніх держав-членів через Шляхи солідарності вдалось досягти великого логістичного успіху. З квітня 2022 року по березень 2023 року через них Україна змогла експортувати понад 32 млн тонн зернових і олійних культур.

Про це повідомило Мінагрополітики.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, виступаючи під час засідання аграрного комітету Європейського парламенту в Брюсселі, зазначив, що за останній рік велике навантаження від експорту української сільськогосподарської продукції вплинуло на наших західних сусідів.

«Для нас дуже важливо, щоб і фермери сусідніх країн продовжували працювати в комфортних умовах наскільки це можливо, але слід розуміти, що така ситуація має і позитивний вплив на їхні ринки. Ціна на зернові стала конкурентніша, створено більше робочих місць та збільшилась кількість сплачених податків», — підкреслив заступник міністра.

В Мінагрополітики зазначають, що переговори з нашими країнами-сусідами, які надають Україні неймовірну підтримку стануть основним шляхом для компромісних рішень.