На мосту через Хаджибейський лиман запрацював унікальний майданчик WIM

На «воротах» до Одеси через трасу М-05 Київ – Одеса з 24 квітня цілодобово буде проводитись зважування-в-русі. Там на 530-метровому мосту через Хаджибейський лиман заппрацював майданчик WIM.

Про це повідомляє пресслужба Державного агенства відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Цей WIM не має аналогів в Україні за своїми технічними характеристиками — це єдиний поки майданчик на мосту з 6 смугами руху»,— говориться в повідомленні.

На сьогодні в країні нараховується 53 майданчики зважування-в-русі, з них штрафує — 44. Частина не працює через пошкодження внаслідок бойових дій чи розташування в районах тимчасової окупації.

Нагадаємо, Weigh in Motion — «розумна» система комплексного збору інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами. Моніторинг руху здійснюється на дорогах у режимі реального часу, обладнання монтується у верхньому шарі покриття або на прогонових будовах мостів та шляхопроводів.

Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь та кожне колесо окремо, кількість осей, швидкість руху тощо. Вплив людського фактору відсутній.