Авто з агровантажами чекають перетину кордонів через ЄС по 2-3 тижня

Водії, які везуть агровантажі через кордони з ЄС, розповідають, що черги розтягуються на більше ніж 10 км і чекати перетину кордону на деяких переходах доводиться по 2-3 тижні.

Про це розповідають учасники групи в ТГ Черги на кордоні. Агро.

«Черга на Раві на заїзд на польський бік від 2 до 4 днів Конвой формують по 5 авто, на це може піти від півдоби до доби (зі слів інших водіїв, які зараз на Корчовій та везуть зернові)»,— розповідає учасники ринку.

Також йдеться про великі черги на перевірку ветеринарної служби. Очікувати доводиться до 2-4 днів.

У вихідні дні черга на кордоні не рухається взагалі через неможливість оформити вантаж на польській стороні. Ветеринарний контроль в суботу та неділю не працює, тож водіям вантажівок доводиться чекати понеділка.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Перший Західний.

«Їм треба вибрати з колони вантажівок, наприклад, 5 автівок, які їдуть на Чехію. Може бути так, що зібрали 3 автівки, а конвой не може рухатися, бо не вистачає ще дві. Конвой  це два польські автомобілі. Збирається пять автівок і конвой супроводжує їх, наприклад, до кордону з Чехією»,— говорить водій вантажівки.

Ще один водій з Дніпропетровщини розповів, що за останні три доби він не проїхав і метра. Чоловіки говорять, що при такій швидкості пропуску автомобілів на кордоні, в найближчі дві доби водії зможуть проїхати лише близько 500 метрів.