Втрата співпраці з комерційними польськими компаніями — це втрата 70-80% експортного потенціалу — UGTC Trade

Дозвіл транзиту українського зерна через Польщу не рятує UGTC Trade від втрат, тому що зруйнована основна схема експорту зерна компанії.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів генеральний директор UGTC TRADE Ігор Вовченко.

«…більшість нашого зерна потрапляло саме у Польщу. Як це працювало? Комерційні польські компанії розмитнювали наше зерно і продавали польським портовим трейдерам. А вони вже робили реекспорт. Фактично — це теж транзит, але юридично товар був розмитнений на території Польщі і експортований з польських портів. Зараз для нас ця опція втрачена. Більшість зав’язків, які ми встановили упродовж минулого року, працюючи з комерційними польськими компаніями, поставлені на паузу», — розповідає Ігор Вовченко.

За його словами, транзит через Польщу, зараз відбувається залізничними вагонами. Цей сервіс надавала німецька компанія Deutsche Bahn, але з нею є проблеми.

«По-перше, вона має великі ставки фрахту. По-друге, більшість компаній, які надають такі логістичні послуги, не мають ні змоги, ні бажання заводити вагони на територію України. Особисто ми довго працюємо з цією проблемою і тільки два місяці тому отримали можливість робити транзит до Німеччини. Але ми мало поки туди веземо», — говорить керівник UGTC Trade.

Він наголошує, що відкритий транзит через Польщу — це добре. Але при такій схемі експорту UGTC TRADE втрачає 70-80% експортного потенціалу.