Польща відновила транзит української агропродукції

Вночі на 21 квітня Польща дозволила перевозити українську агропродукцію транзитом до інших країн ЄС та польських морпортів. Автомобільні перевезення будуть здійснюватися по 5 вантажівок в супроводі конвою. За потягами з агропродукцією слідкуватиме служба охорони польської залізниці.

Про це розповів речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерусь, пише «Укрінформ».

Перший автомобільний конвой мав вирушити з пункту попуску «Дорогуськ». Серед вантажу є партія кукурудзи для Нідерландів.

«Зараз ми вже маємо сформований конвой з п’яти вантажівок, завершується оформлення документів. Ці автомобілі вже пройшли ветеринарний та митний контроль, і зараз на них встановлюються пломби», — сказав Міхаіл Дерусь. 

Він розповів, що український транспорт будуть супроводжувати два автомобілі митно-податкової служби. На кордоні Польщі з іншою країною ЄС пломби знімуть. 

Формування конвоїв, за словами Міхаіла Деруся, робиться наступним шляхом. Після проведення санітарно-ветеринарного і митного контролю вантажівки, що їдуть в одному напрямку, групують в конвой. Далі визначають траси для проїзду Польщею. 

Він додав що сьогодні через Польщу також поїдуть перші потяги з агропродукцією.

Нагадаємо, поляки озвучили основні і додаткові умови транзитних перевезень країною.