рф звинувачує Україну в саботажі зернової угоди через хабарництво — Reuters

росія звинуватила Україну в саботажі «зернової угоди» через начебто вимагання хабарів від судновласників за реєстрацію нових суден. 

Про це пише Reuters.

Прессекретар МЗС росії Марія Захарова заявила, що у СКЦ є труднощі з реєстрацією та інспекцією нових суден. Російська сторона заявляє, що проблеми виникли «виключно через дії українських представників, а також представників ООН, які, мабуть, не хочуть або не можуть їм протистояти».

«За її словами (Захарової — прим. ред.), власники суден, які відмовлялися давати хабар українцям, були змушені чекати на реєстрацію більше місяця. А російські пропозиції додати судна, що перевозять зерно до африканських країн, були «вороже сприйняті» українськими представниками, які припинили перевірку 27 суден з 1,2 млн т вантажу», — пише Reuters.

Нагадаємо, як повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, з 10 квітня росія припинила реєстрацію суден на вхід та відмовилась працювати за планами українських портів. Через це не вдавалося складати інспекційні плани. 17-18 квітня не було складено інспекційного плану та не проведено жодної інспекції в територіальних водах Туреччини.