ТЕРРА побудує новий завод на заході України

Один з найбільших в Україні виробників круп і пластівців компанія «ТЕРРА» побудує новий завод на заході України.

Про це розповів комерційний директор компанії Олександр Ясинський, пише ZAXID.NET.

Перший завод компанії «ТЕРРА» майже 25 років працює у Харківській області. За словами керівника, до війни планувалося розширити його потужності. Згодом керівництво компанії вирішило масштабувати і диверсифікувати виробництво, побудувавши нове підприємство у більш безпечному регіоні. Релокувати таке потужне виробництво неможливо, простіше збудувати нове, порахували у компанії.

«Зараз ми визначаємось із майданчиком для будівництва. Розглядаємо Львівську, Тернопільську і Рівненську області. У нас великі вимоги до території: потрібна залізнична колія, транспортний вузол, інфраструктура, люди. Нам важлива логістика — і до споживачів в Україні, і для експорту», — сказав комерційний директор компанії «ТЕРРА».

Також компанія шукає партнера для інвестицій у новий завод та веде переговори з іноземним банком про відкриття кредитної лінії, адже у нове виробництво треба вкласти близько $20 млн.

На новому заводі планується переробляти 300 тис. тонн сировини на рік, що дасть можливість випускати 150 тис. тонн продукції в рік. Окрім звичного асортименту компанії — крупи, борошно, пластівці, каші і супи швидкого приготування тощо — у планах є запуск гречаної лінії і лінії з переробки кукурудзи.

На заводі хочуть збудувати свою біокотельню і виробляти «зелені» тепло та електроенергію для забезпечення потреб виробництва.

«Це буде максимально автоматизоване виробництво – і лінії, і упаковка, і транспорт. Потрібні будуть оператори, які працюватимуть за пультами управління. Тому плануємо працевлаштовувати і людей з інвалідністю, адже це не буде носіння мішків», — каже Олександр Ясинський.

За словами Олександра Ясинського, якщо компанії вдасться знайти готові приміщення, то запустити новий завод можна буде вже через рік, а будівництво виробництва з нуля займе орієнтовно два роки.