В МХП у 2022 році витрати склали $69 млн через війну

Після російського вторгнення 24 лютого 2022 року компанія МХП понесла значні витрати, пов’язані з війною. За рік, що закінчився 31 грудня 2022 року, вони склали $69 млн, включаючи донації на підтримку громади, списання запасів і біологічних активів та інші специфічні витрати, пов'язані з війною.

Про це йдеться у фінансовому звіті МХП за 2022 рік.

В Групі зазначають, що станом на сьогодні всі виробничі потужності МХП в Україні продовжують працювати майже на повну потужність.

«Після трансформації системи логістики у відповідь на мінливі обставини воєнного часу компанія знову експортує до більш ніж 70 країн світу, постачаючи зерно, рослинні олії та м’ясо птиці по всьому світу. Керівництво та операційні команди компанії постійно шукають нові способи пристосуватися до середовища, що швидко змінюється, і використовують можливості, що виникають»,— йдеться у звіті.

Оскільки загальна ситуація в Україні залишається нестабільною, в МХП не беруться надати будь-яких суттєвих прогнозів щодо результатів діяльності компанії по сегментах на повний 2023 рік.

«У сегменті вирощування зернових вже цього місяця стартує весняна посівна кампанія. Зважаючи на те, що всі наші землі знаходяться поза зонами бойових дій, ми сподіваємося, що зможемо обробляти ті ж 360 тис. га землі, що й у 2022 році»,— поділилися планами в МХП.

Компанія також повідомила, що на сьогодні власні об’єкти МХП не зазнали жодних фізичних пошкоджень в результаті війни. У випадку будь-якого несприятливого впливу на її іяльність, компанія має комплексні плани дій у надзвичайних ситуаціях, які гарантують, що вона готова вжити будь-яких заходів, необхідних для відновлення та повторного запуску виробництва в найкоротші терміни.