Словаччина збирається вжити заходів щодо захисту свого ринку від українського зерна

Словаччина посилить контроль якості та транзиту українського зерна аби захистити свій внутрішній ринок.

За інформацією Teraz.sk, про це повідомила генеральний секретар службового управління міністерства сільського господарства Словаччини Зузана Ноузовська.

«Пшениця, кукурудза, олійні культури або борошно, що ввозиться з України, має відповідати тим же критеріям якості та безпеки, що і продукція наших виробників. Ми приступаємо до спільного виконання нагляду над переміщенням цих товарів у Словаччині у співпраці з фінансовою службою за участю наших контролюючих органів», — сказала вона.

Представники словацької фінансової служби на кордоні пломбуватимуть всі транзитні партії зернових. Ті ж партії, які призначені для Словаччини, перевірятимуть на вміст пестицидів та інших речовин, а також на дотримання такої ж якості, що вимагається від словацьких виробників.

Крім того, вчора румунська сторона тимчасово припинила пропуск через державний кордон вантажних автомобілів з України у зв’язку з негодою, повідомила Державна прикордонна служба України.

Також дорожня поліція Румунії заборонила проїзд усіх транспортних засобів від пунктів пропуску «Дяківці-Раковець, «Порубне-Сирет» та «Красноїльськ-Вікову де Сус» у напрямку міст Сірет та Сучава через снігові замети й незадовільний стан доріг на цих ділянках.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запевнив, що проблему експорту українського зерна до Євросоюзу вдалося владнати, остаточно всі питання з цього приводу будуть вирішені у найближчі дні.