Учасники зернової угоди називають різні терміни її пролонгації


Джерело фото: Elevatorist.com

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков 18 березня заявив, що дію угоди продовжено ще на 120 днів.

Від імені російської сторони виступила представниця МЗС РФ Марія Захарова. Вона озвучила термін продовження зернового коридору — 60 днів.

«Ми неодноразово заявляли — і МЗС, і представники Росії при ООН, про те, що російська сторона повідомила всі сторони про те, що продовжує угоду на 60 днів. Всі сторони були повідомлені про ці вимоги Росії не тільки в усно, але й письмово»,— поінформувала Марія Захарова.

Організація Об’єднаних Націй та Туреччина не вказали, на який строк продовжено роботу зернового коридору.

«Чорноморська зернова ініціатива, підписана у Стамбулі 22 липня 2022 р., була продовжена. Ініціатива дозволяє полегшити безпечне судноплавство для експорту зерна та пов'язаних з ним харчових продуктів та добрив, включаючи аміак, з певних українських морських портів»,— йдеться в повідомленні пресслужби ООН.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також підтвердив, що в результаті переговорів вдалося досягти згоди щодо продовження зернової угоди, проте і він не вказав терміну пролонгації.