Почалися ремонти на дорозі до Рави-Руської

Стартували відновлювані ремонти автошляху Т-14-04 Червоноград — Рава-Руська поблизу кордону з Польщею. Їх проводить Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. 

Про це повідомляє пресслужба Агенства.

Кілька бригад вже розпочали ремонт 5 штучних споруд на відрізку Белз — Рава-Руська. Влаштували тимчасові об’їзні дороги поруч з переправами.

У населених пунктах Белз, Корчів та Річки влаштовують дощову каналізацію. Поблизу Белза в напрямку Рави-Руської зрізають старе зношене покриття та відновлюють влаштування основи дорожнього одягу.

«Після перемовин з польською стороною Агентство відновило ремонт прикордонних доріг у Львівській області як важливу складову логістики до сусідньої держави. Ремонт дороги Червоноград — Рава-Руська стартував у липні минулого року. Це короткий маршрут від Луцька і Рівного до одного з найбільших пунктів пропуску з Польщею у Раві-Руській. Після ремонту він стане зручною альтернативою перевантаженій трасі М-09 Тернопіль — Львів — Рава-Руська, якою зараз рухається весь транспорт до КПП»,— коментує Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Взагалі ця дорога — одна з чотирьох, які ремонтуєть в рамках міжнародного проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні»:

  • Т-14-04 Червоноград — Рава-Руська
  • Т-14-01 КПП “Смільниця” — Старий Самбір
  • Т-14-20 Яворів — Грушів (відремонтовано)
  • Т-14-18 Нижанковичі — Самбір — Дрогобич — Стрий (тут основні роботи завершили торік).