Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи

Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи. Нові напрацювання можуть змінити логістику в балтійських країнах та в Європі.

Про розвиток торговельно-економічних відносин між країнами йшлося на зустрічі з прем’єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Україна є частиною європейської системи TEN-T, і це відкриває перед нами можливість спільно з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею працювати над новими логістичними шляхами й напрямками. Це є перспективою для багатосторонньої кооперації та зміни логістики на європейському континенті», — зазначив Денис Шмигаль.

Для довідки: Trans-European Transport Network (TEN-T) — транс'європейська транспортна мережа. Це ініціатива Європейського Союзу, спрямована на створення єдиного інтегрованого транспортного простору на території Європи. Мета TEN-T — забезпечити високоякісний транспортний зв'язок між країнами ЄС, поліпшити ефективність транспортної системи та зменшити залежність від нафти. Мережа TEN-T включає в себе автомобільні, залізничні, водні та повітряні маршрути, які забезпечують безпечне пересування людей та товарів в межах Європейського Союзу та зв'язку ЄС зі світом.

Нагадаємо, Молдова спростила транзит залізничних вантажів з України.