Молдова спростила транзит залізничних вантажів з України

Молдова спростила транзит вантажів, які везуть залізницею, усунувши операції подвійного контролю митних і прикордонних органів, в тому числі на станції Рені.

Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Відповідний протокол затвердив уряд Молдови. Протокол передбачає усунення операцій подвійного, а на деяких ділянках потрійного контролю митних і прикордонних органів.

Уточняється, що спростять залізничний транзит вантажів територією України з пунктом призначення в Молдові та Румунії та територією Молдови з пунктом призначення в Україні та Румунії. Це дозволить збільшити обсяги вантажів, що перевозяться залізничним транспортом, та розвантажити автомобільні дороги.

«Проєкт вносить зміни щодо ліквідації контролю митних та прикордонних органів України на станції Рені. Це дозволить скоротити час транспортування товарів з/в портовий комплекс Джурджулешти або Румунію і позитивно вплине на кінцеву вартість товарів, що експортуються/імпортуються бенефіціарами з Республіки Молдова, зменшуючи витрати на транспорт», — сказала міністр інфраструктури Молдови Лілія Дабіжа.