Через посилення ветеринарного контролю на кордоні з Польщею зросли черги вагонів

На засіданні Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві обговорили сповільнення проходження експорту зернових на кордоні з Польщею, що виникло через посилення ветеринарного контролю.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Як результат, маємо збільшення часу перевірки вантажів майже на кожному залізничному пункті пропуску з боку польської ветеринарної інспекції, що призвело до формування значних черг на залізниці», — сказав міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

На нараді зазначили, що на автомобільних пунктах пропуску ситуація також напружена — час очікування проходження ветеринарного інспектора в автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» становить майже 8 днів.

Микола Сольський повідомив, що Мінагрополітики працює над вирішенням проблеми. Вже цього тижня планується візит міністра до Варшави, де будуть порушені в тому числі питання проходження кордону та фітосанітарного контролю.

Нагадаємо, Україна підняла питання щодо необхідності проходження зернових вантажів в режимі транзиту без направлення до ветеринарного інспектора.