Alebor Group розширить експортний термінал на кордоні з Румунією до 100 тисяч тонн одночасного зберігання

ГК Alebor Group запустила в роботу першу чергу перевантажувального «Вадул-Сіретського терміналу» (ВСТ) на кордоні з Румунією. В компанії хочуть до початку прийомки пізньої зернової групи в новому сезоні довести потужності одночасного зберігання на новому терміналі до 100 тис. тонн. Зараз потужності зберігання складають 30 тис. тонн.

Про це Elevatorst.com розповів генеральний директор елеваторного напрямку Групи Олексій Цуркан.

Окрім додаткових плоскодонних силосів для зберігання зерна на новому терміналі ВСТ планують також встановити оперативні силоси та сушарку.

Читати більше про новий термінал: Стратегічне рішення — Alebor Group про будівництво перевантажувального терміналу ВСТ на кордоні з Румунією

«Якщо море залишається відкритим, то елеватори Групи будуть працювати у звичному режимі, як це завжди відбувалося. А ВСТ переведемо в режим елеватора для прийомки зерна з Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей. Він в такому випадку завантажить свої потужності, я думаю, легко», — сказав Олексій Цуркан.

Будівництво першої черги «Вадул-Сіретського терміналу» Alebor Group почалося 27 липня 2022 року. А 27 жовтня на новенький перевантажувальний термінал вже заїхав перший румунський вантажний поїзд. Зараз на завантаження румунського потягу у 32 вагони загальною вагою 1600 тонн нетто терміналу потрібно 12 годин. Після того, як на ВСТ завершиться будівництво другої точки навантажування, термін обробки румунського потягу скоротиться до 8 годин.