В українському агробізнесі через вимушену міграцію утворився дефіцит трейдерів — учасник ринку

В українському агробізнесі через вимушену міграцію населення утворився гострий дефіцит кваліфікованих кадрів. І в першу чергу мова йде про класних закупників та трейдерів.

Про це Latifundist.com розповіла керівниця HR відділу ГК «Прометей» Алеся Берест.

Вона говорить, що така ситуація склалася через те, що переважно висококваліфіковані спеціалісти виїхали за кордон, частина з них хоче працювати віддалено. У «Прометея» до війни був повністю сформований штат закупників у Києві, Полтаві, Миколаєві, Одесі та Кропивницькому.

«Це досвідчена команда професіоналів, яка навіть зараз демонструє високі результати та злагоджену роботу. Та все одно, кандидатури закупників та людей, які мають досвід роботи в торгівлі, ми періодично продивляємося і запрошуємо на співбесіду», — каже Алеся Берест.

Тому в компанії практикують створення кадрового резерву, бо наявність висококваліфікованих фахівців у запасі — це величезний плюс, який дозволяє оперативно закривати вакансії.

«І хоча ми не відчуваємо гострого «кадрового голоду», та все одно займаємося формуванням резерву. Наприклад, під час співбесіди нам сподобалася людина. Ми розуміємо, що саме вона може додати драйва команді. Тоді ми зв’язуємося із керівником відділу та інформуємо про те, що є цікава кандидатура. Як тільки у відділі з’являється вільне місце — цього кандидата запрошуємо на роботу. У деяких випадках ми можемо спеціально під цю людину відкрити додаткове місце у штаті», — говорить фахівчиня.

Що стосується призову, то в ГК «Прометей» більше 50 чоловіків з компанії пішли до лав ЗСУ та територіальної оборони. За всіма ними зберігаються робочі місця, також Група допомагає їм фінансово та матеріально.

Нагадаємо, в ГК «Прометей» планують відбудовувати свої зруйновані під час бойових дій елеватори.