Термінал НІБУЛОНа з грудня працює в Миколаєві у якості сухого порту

Через повну блокаду Миколаївського порту в грудні 2022 року «НІБУЛОН» почав роботу у якості «сухого порту» — перевантажує зерно з автотранспорту на залізницю.

Про це повідомив заступник генерального директора «НІБУЛОН» Михайло Різак, пише Rail.insider.

«У Миколаєві для того, щоб зберегти робочі місця, ми перепрофілювались. В грудні почали вантажити як «сухий порт», приймати вантажі з автотранспорту і перевантажувати на залізницю», — розповів Михайло Різак.

Але він зазначив, що в УЗ був переглянутий план формування поїздів з Миколаєва, після чого вартість залізничної логістики зросла.

«Ми отримали плюс 350 грн на тонну і перестали бути конкурентними із автотранспортом, який знову почав забирати ці вантажі, — говорить представник «НІБУЛОНа». — На нашу думку, такі рішення потрібно переглядати. Ми уже звернулися до Укрзалізниці, нас почули. Уже почали працювати в цьому напрямку для вирішення питання».

За словами Михайла Різака, від початку широкомасштабної війни в порту Миколаєва заблоковані близько 80 одиниць флоту, а майже 1 тис. осіб ризикували лишитися без роботи. Він висловив надію на те, що миколаївські порти будуть розблоковані.

Нагадаємо, «НІБУЛОН» має намір вивести флот з Миколаїва та збирається надавати ринку послуги розмінування.