Три агропідприємства Чернігівщини отримали комплекти обладнання для користування зерновими рукавами


Джерело фото: cg.gov.ua

Три агропідприємства Чернігівщини 14 лютого отримали обладнання для завантаження та розвантаження зернових рукавів. Комплекси тепер є в господарствах СТОВ «Дружба», ТОВ ім. Шевченка та ТОВ «Агрофірма «Іванівка АГ». 

Про це повідомили в пресслужбі Чернігівської ОВА.

Загалом для Чернігівської області передбачено 12 таких комплектів. Кожний складається із завантажувача, розвантажувача та бункера-перевантажувача. Всі — українського виробництва.

Передачу комплектів спецтехніки здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства України у співпраці з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Учасниками програми на отримання 3614 спеціальних поліетиленових рукавів стали 173 підприємства Чернігівської області. Це дозволило забезпечити додатково понад 700 тис. тонн потужностей для тимчасового зберігання зерна.

Зернові рукава стали альтернативою зберігання нового врожаю, яку запропонував уряд та світова спільнота українським аграріям минулого року. Завдяки такій ініціативі вдалося здійснити перші кроки для розв'язання проблеми з нестачею відповідних потужностей.