Перевезення зернових з України до Польщі зрісли у 27 разів

Обсяги транспортування українських зернових до Польщі зріс у 27 разів. Причиною стали зміни логістичних маршрутів через повномасштабне вторгнення РФ на територію України 24 лютого 2022 року.

Таку інформацію оприлюднив міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, передає Rail.insider із посиланням на rynekinfrastruktury.pl

Міністр додав, що в ситуації, коли кордон ЄС стає також кордоном фронту, низка доріг у Польщі, а також в інших країнах регіону — у Словаччині та Угорщині — набули важливого значення. Також дуже актуальною стає побудова коридору трьох морів, який дасть змогу покращити не лише економічні контакти, а й відчуття безпеки мешканців східних регіонів Євросоюзу.

Значним успіхом Анджей Адамчик назвав включення коридору трьох морів до мережі доріг TEN-T.

«Я хотів би дуже подякувати Єврокомісії за те, що вона прийняла пропозиції щодо розширення цього коридору, які з’являються в різних країнах», — сказав він.

Посадовець також наголосив на важливій ролі коридору Rail Baltica. На його думку, в кінцевому підсумку залізнична лінія з’єднає не лише Литву, Латвію та Естонію, а й Фінляндію з європейською мережею.

Взагалі, вантажні перевезення залізницею Польщі показали рекордні результати у 2022 році.