В Україні навесні цього року планують запустити велику державну підтримку виробників біопалива

Мінагрополітики разом з Мінекономіки планує запустити велику державну програму підтримку для виробників, які хочуть заходити в виробництво біоетанолу і біодизеля.

Про це на конференції «Розвиток в Україні галузі переробки агрокультур на основі сучасних промислових біотехнологій» розповіла нардеп Галина Янченко.

За її словами, деталі цієї програми будуть оприлюднені в березні. Зараз програма доробляється, випусуються умови і обсяг підтримки.

«Це буде дуже приємним бонусом для тих виробників, які захочуть увійти в сектор виробництва палива. Біоетанол та біодизель — це приорітет, який перед собою ставлять зараз в Мінагрополітики та Мінекономіки»,— наголосила нардеп.

Вона також додала, що в Парламентський стінах вже кілька місяців активно обговорюється законодавча ініціатива про обов’язкове впровадження біоскладової до бензину і дизелю на рівні 5%.

«Це знову ж таки дуже крута можливість, це ринок, який буде знаходиться в Україні. Ринок, який буде обов’язковим. Всі АЗС, всі трейдери будуть так чи інакше шукати цю сировину, тому дуже раджу скористатися можливістю»,— підкреслила Галина Янченко.

Конференцію онлайн можна подивитись зараз за цим посиланням.