Ціни на пшеницю та кукурудзу в Польщі впали на 20-30 $/т

Трейдери, що працюють на польському напрямку, відмічають просідання цін на зернові та суттєве зниження ліквідності.

Про це повідомляє Latifundist.com.

Зазначається, що продавати зернові зараз нелегко. Як розповів засновник «Агрооілтрейд‎»‎ Сергій Орловський, на польському ринку зараз найдешевша кукурудза.

«За останні два тижні ціна впала десь на 20 $/т. Тому я призупинив закупку кукурудзи. Та і загалом зараз мало везуть кукурудзу на Польщу. По пшениці, ріпаку і сої яка-не-яка конкуренція зберігається. Але ціни знизились у порівнянні з січнем. У порту пшениця фуражна по $200, на DAP Польща така ж ціна. За продовольчу пшеницю з білком 12,5% поляки готові платити, там є ринок. Найконкурентнішим лишається ріпак‎‎», — сказав Сергій Орловський.

Консультант з зовнішньоекономічної діяльності «Вілія-Трейд» Володимир Божок також відмічає значне скорочення попиту з боку Польщі. Він зазначив, що по пшениці, кукурудзі та ріпаку йде просідання цін та ліквідності.

«‎Через шалену пропозицію з України, ціни на пшеницю в середньому впали на 30 $/т. Одна справа, коли переробнику пропонують тисячу тонн, а інша — 50 тис. т. Звичайно, він знижує ціну», — розповів Володимир Божок.

Нагадаємо, польський уряд буде субсидувати своїх аграріїв через поставки на ринок Польщі українського зерна.