В українських портах незначно дорожчала кукурудза — аналітики

Минулого тижня індикативи української кукурудзи на базисі FOB Чорне море та закупівельні ціни трейдерів у морських портах дещо зміцнилися.

Про це пише ІА «АПК-Інформ».

Незначному підвищенню вартості кукурудзи, сприяли більш високі темпи експорту у порівняні з іншими культурами, та поступове відновлення попиту з боку Китаю після новорічних канікул.

Тим часом, частина компаній, які потребували формування великотоннажних обсягів під раніше укладені контракти та заплановані судна, вдавалася до підвищення цін на базисі СРТ-порт. Однак тенденція мала доволі обмежений і ситуативний характер, тому несуттєво позначилася на загальних цінових діапазонах.

До того ж трейдери доволі швидко покривали свої потреби, адже, попри деяке стримування продажів аграріями, пропозиції кукурудзи надходили в достатньому обсязі.

Так, індикативні ціни пропозиції фуражної кукурудзи із постачанням в лютому з глибоководних чорноморських портів, дещо зміцнившись, сягнули 255-280 USD/т FOB.

В той самий час закупівельні ціни трейдерів в портах Великої Одеси та Дунаю зросли до 190-220 USD/т СРТ-порт проти 190-210 USD/т СРТ-порт тижнем раніше.