ТАС Агро інвестував 50 млн гривень в енергетичну стабільність елеваторів

Генеральний директор «ТАС Агро» Валерій Новіцький
Генеральний директор «ТАС Агро» Валерій Новіцький
Джерело фото: Latifundist.com

На забезпечення енергетичної стабільності та безперебійної роботи елеваторів агрохолдинг «ТАС Агро» направив майже половину запланованих інвестиційних коштів. Компанія придбала генератори для зерносховищ на суму 50 млн грн.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів генеральний директор «ТАС Агро» Валерій Новіцький.

«Найбільша проблема зараз — вчасно відвантажити зерно з елеватора. Через вимкнення електроенергії порушуються всі графіки відвантажень. Щоб цього уникнути, закупили генератори. Інвестували у це близько 50 млн грн — майже половину із запланованих інвестицій на рік. Хоча з урахуванням поточної ситуації, ці інвестиції окупляться дуже швидко»,— сказав керівник.

Також на трьох елеваторах агрохолдинга «ТАС Агро» встановили 5 теплогенераторів. В якості палива використовують пелетоване лушпиння соняшника.

«Плануємо цю історію поширити на інші елеватори, бо відразу зменшилась вартість сушіння»,— поділився планами Валерій Новіцький.

За його словами, зараз агрохолдинг інвестує в проекти, окупність яких складає рік-півтора. Якщо окупність довша, то вже в компанії будуть зважувати необхідність таких інвестицій, строк у 3-4 роки ще є досить прийнятним. Але майже ніколи холдинг не розглядає інвестиції з окупністю 10 років і більше.