Український аграрний сектор потребує інвестицій в інфраструктуру — Денис Башлик

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик закликав міжнародних державних та приватних інвесторів долучитися до відновлення української аграрної інфраструктури, яка зазнала величезних збитків від війни.

Таку думку він висказав під час українсько-люксембурзькому бізнес-форуму «Rapid recovery of Ukraine», інформує прес-служба Мінагрополітики.

На форумі обговорювали процеси відновлення України, залучення іноземних інвестицій та поєднання великої кількості інвестпроектів із державними та приватними джерелами фінансування.

«Україна робить усе, щоб зробити свій внесок у забезпечення світової продовольчої безпеки. Але для цього потрібна міжнародна допомога та інвестиції — зокрема, в перевантажувальні термінали, в кредитні програми для наших фермерів, необхідна підтримка в нарощенні експорту та в проходженні посівної кампанії. Адже війна руйнує або ускладнює всі виробничі процеси та суттєво обмежує фінансовий ресурс українських аграріїв», — підкреслив Денис Башлик.

Він також наголосив на тому, що міжнародна спільнота має відреагувати на штучне блокування з боку РФ експорту агропродукції морем. Адже це несе очевидний негативний вплив на продовольчу ситуацію у світі.

Денис Башлик також провів двосторонню зустріч із представниками Європейського інвестиційного банку. Наразі сторони перебувають на етапі досягнення домовленостей щодо реалізації низки проектів.