IFC може надати кредит на розвиток Українського Дунайського пароплавства

Проєктна команда міжнародної фінансової корпорації IFC, яка збирається надати понад $1 мільярд кредиту агросектору України, розглядає «Українське Дунайське пароплавство» як підприємство з унікальним потенціалом для розвитку судноплавства на Дунаї. 

Про це повідомила пресслужба УДП.

«IFC має досвід надання довгострокового фінансування проєктів у сфері річкової логістики і зацікавлена у співпраці з новою командою УДП. Експерти визнають, що наше підприємство має унікальний потенціал: за умови комплексної модернізації пароплавство здатне суттєво посилити дунайську логістику», — зазначили в УДП.

Також повідомляється, що проєктна команда корпорації IFC розглядає Дунай як одну з важливих складових продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС.

«УДП запропонує IFC низку проєктів, направлених на забезпечення сталого розвитку. Це стосується не лише програми модернізації суден, але й допомоги у проведенні деофшоризації, переведенні фінансової звітності на міжнародні стандарти, диджиталізації процесів управління, програм залучення та навчання судноводіїв, заходам зі зменшення негативного впливу виробничої діяльності на навколишнє середовище тощо», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, УДП розглядає можливість перевалки шротів.