Мінагро збирається консультуватися з бізнесом щодо роботи логістичних хабів у Африці — Сольський

Міністерство аграрної політики планує розвивати співробітництво з країнами Африки, а саме — напрям логістичних зернових хабів. В рамках цього співробітництва уряд буде консультуватися з українським бізнесом щодо роботи хабів.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський на брифінгу.

Міністр наголосив, що зараз важливі два аспекти співробітництва. Перший аспект — фіксація гарантій між країнами щодо будівництва та функціонування логістичних хабів.

«Другий момент — це принципи оперування зі сторони України. Чи це буде державна компанія? Як будуть задіяні приватні трейдери? Будемо мати і консультації з бізнесом щодо того, як вони до цього ставляться, наскільки, в якому форматі готові з цим працювати», — зазначив Микола Сольський.

За словами міністра, у країни Африки, що підписали меморандуми про співробітництво, планується відправити технічних спеціалістів для оцінки ситуації.

Також Микола Сольський зазначив, що потрібно розвивати системне співробітництво із країнами Африки.

«Африці треба надати пріоритет значно вищий, ніж зараз стоїть, в плані уваги, — починаючи з кількості поїздок, спілкування, і закінчуючи бізнес-активністю, активністю торгівлі. Африканські країни до цього готові», — сказав міністр.

Нагадаємо, Нігерія пропонує створити логістичний хаб для поставок зерна із України — Микола Сольський.